6 biztos jel, hogy tudd: vállalkozóként a helyeden vagy …

  1. Szívesen osztod meg a gondolataidat másokkal.

Az, hogy vállalkozó vagy, nem jelenti azt, hogy minden feladatodat magányos harcosként, a világtól elzárva egymagadban kell megoldanod! Nem, sőt; ott kezdődik a valódi vállalkozói léted, amikor sikered forrásává a kollaboráció, a másokkal való együttműködés válik. A kapcsolatépítés, a partnerekkel való konzultáció, a csapatod menedzselése egyaránt a szabad és örömmel felvállalt kommunikációt igényli.

2. Cselekvés-orientált vagy.

Az, hogy célok és álmok nélkül nem sok értelme van az életnek, meg nem jelenti azt, hogy ne kellene tenni azok megvalósulásáért! Másként fogalmazva: Te az az ember vagy, aki képes is arra, hogy szívós munkával elérje céljait. Esetleg az a ‘valaki’, aki olyasmit szeret álmodni, amit utána meg is valósíthat gyakorlatban is.

3. Kitartó vagy.

Ez azt jelenti, hogy képes vagy több dologgal foglalkozni egyszerre, nem ijedsz meg a különleges kihívást jelentő terhektől, Fáradhatatlanul törekszel értelmes tevékenységgel kitölteni az adódó idődet.

4. Jóban vagy a hibáiddal.

Nem dőlsz a kardodba kisebb sikertelenségek esetén. Nem riaszt az elutasítás. A kudarc inkább nagyobb teljesítményre ösztönöz, mint arra, hogy feladd céljaid. Mi több, nem csak a sajátod, de mások hibáiból is képes vagy okulni!

5. Van coachod

kapd_elHa van kivel – lehetőleg a vállalkozó létforma gondolkodásmódjával szakmailag felvértezett partnerrel megosztanod törekvéseid, sikereid, kihívásaid, a legjobb úton jársz, hogy emberileg és üzletileg egyaránt a legjobbak közé kerülj!

Ne feledd,: ‘az amatőrök fizetnek a játékért, a profiknak edzője van, ő a coach!

6. Mások segítése előbbre való nálad a gyors meggazdagodásnál.

Persze, mindenki vágyik a jobb életre és szeretne mielőbb gazdag lenni, de a tényleg sikeres vállalkozásokat nem a gyors meggazdagodás hajtja. Annak a tudata nélkül, hogy szolgáltatásaikkal, termékeinkkel jobbá tesszük embertársaink életét nehéz napról napra értelmet adni a hajtásnak, a megfeszített munkának.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s