Okulásul, hogy többek legyünk 6. rész

Értékeimről és jelesül most a  pozitív életszemléletről

Téged milyen értékek jellemeznek? Ha az élet egy utazás, a térkép szerepét az az ‘értéktárunk’ tölti be, mely alapján igent mondunk, vagy nemet bizonyos lehetőségekre. Jónak vagy rossznak gondolunk bizonyos megoldásokat.

Azért érdemes végig-gondolnod,  mert ennek a listának a kézben (fejben) tartásával könnyebben és gyorsabban tudsz döntéseket hozni, alternatívát választani, együttműködni másokkal.

Hogyan ismerjük fel és alkalmazzuk az értékeinket viselkedés-szabályozóként? Az élet nagy szervező, s bizony nem könnyű egy-egy helyzetben ‘érték-helyesen’ megnyilvánulni. Sőt, én például nagyon gyakran csak utólag jövök rá, hogy ez, vagy az a lépésem köszönő viszonyban sem volt az értékeimmel.

Ma a pozitív életszemléletről:

Amit teszek, az pozitív hozzájárulás mások életéhez.  Ezen akkor gondolkodtam el mélyebben, amikor meghívást kaptam Szabadkára, ottani kolléganőm szervezte a rendezvényt, aminek a címe: “Pozitív Nap” volt. (https://www.facebook.com/groups/PozitivNap/)

pozitív nap1

Itt fogalmazódott meg bennem, mennyire fontos munkát végzett Gizi, amikor a korábbi négysikerű rendezvényekkel megalapozta a kölcsönös bizalmon alapuló üzleti közéletet Vajdaságban. A rendezvényt követően az FB-n létrejött csoport a vállalkozások erősödését, a pozitív cégkutúra terjesztését hivatott szolgálni. Ma már közel kétezer taggal.

Napjainkban használatos kifejezés a sikeres piaci, kereskedelmi tevékenység szinonimájaként a social impact -ról beszélni.  Ez valami olyasmit jelent, hogy minden vállalkozásnak kell lennie egy, a létesítésének és működésének értelmet adó, önmagán túlmutató oknak, célnak.

A sors ajándékaként élem meg, hogy üzleti coachként a szolgáltatásom értemét a legtisztábban az fejezi ki, hogy segítek másoknak álmaikat valóra váltani. Sőt, gyakran az álomépítő szerepét is fel kell vállalnom.

Mielőtt sötét álmok gyötörnének, Kedves Olvasóm, itt most az álom szót a növekedés, a gazdagodás, a fejlődés értelemben használom. A hétről hétre zajló coaching beszélgetések  során egyre megragadhatóbbá, elérhetőbbé válnak korábban elképzelhetetlen magasságok.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s