Okulásul, hogy többek legyünk 7. rész

Értékeimről, most a  teremtő képzeletről

Hogyan ismerjük fel és alkalmazzuk az értékeinket viselkedés-szabályozóként? Az élet nagy szervező, s bizony nem könnyű egy-egy helyzetben ‘érték-helyesen’ megnyilvánulni. Sőt, én például nagyon gyakran csak utólag jövök rá, hogy ez, vagy az a lépésem köszönő viszonyban sem volt az értékeimmel.

Téged milyen értékek jellemeznek? Ha az élet egy utazás, a térkép szerepét az az ‘értéktárunk’ tölti be, mely alapján igent mondunk, vagy nemet bizonyos lehetőségekre. Jónak vagy rossznak gondolunk bizonyos megoldásokat.

Azért érdemes végig-gondolnod a te életedet szervező érték-erősorrendet,  mert ennek a kézben (fejben) tartásával könnyebben és gyorsabban tudsz döntéseket hozni, alternatívát választani, együttműködni másokkal.

Ma a teremtő képzeletről:

Elképzelni, láthatóvá tenni, megbeszélni és végrehajtani!
Ennyi kell a legjobb ötletek valóra váltásához!

Lám milyen egyszerű (lenne) sikeres és boldog (üzlet)embernek lenni?!

– Csak ennyi? – kérdezed.

– Igen, csak ennyi, ha megteszed, ha élsz vele, ha követed, minden napos rutinod részévé teszed.

A teremtő képzelet értékét én nem a metafizikus erejében látom. Sokkal inkább “földhöz ragadt” az ok, ami miatt ebben a VIP listában helyet kapott. A szabad fantáziálás szertelen kohójában izzanak ki a felismerések, az új ötletek, a megoldások és csupa olyan dolog, ami a szabadság irányában hat.

Képzeletünkben szabadok és gazdagok lehetünk. Itt születnek azok a vonzó célpontok, amelyek felé erőfeszítéseinket kanyaríthatjuk. A képzelet azonban egy illékony valami. Könnyen elszáll, néhány apróbb infóval ki lehet billenteni.

Teremtő erővé akkor válik, ha van erőd, eszközöd a megőrzéséhez. Ez az a mentális ‘cselekvés’, amikor a korábban csak a ‘belső’ szemed számára látható dolgokat megjeleníted rajzban, képben, kollázsban, fotóban (bármiben), amik segítségével a külső szemeddel is befogadhatóvá válik.

Ez adja majd a ‘matériát’ – lám máris lejöttünk az anyagi világba, – a másokkal való megosztáshoz. S ha tudsz másokkal is beszélni a benned alakuló tervekről, célokról, már nem is maradsz magadra az azok valóra váltásához vezető úton.

A legjobb mankót persze egy álomépítő mester, egy jó (üzleti) coach nyújthatja, s jobb nem jut az eszedbe, nyugodtan keress meg! Biztos vagyok benne, együtt többek leszünk, és persze erősebbek is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s