Cél, boldogság és az üzleti coaching


„Mi – film szereplői – 2019 őszén arra kötöttünk megállapodást Eszik Zoltán üzleti coach-csal, hogy 30 órát töltünk együtt vállalkozás-fejlesztéssel. Az azóta eltelt időszakban tipikusan kéthetente tartottunk másfél-két órás beszélgetéseket. A találkozásainknak az volt a célja, hogy az ezeken született helyzetértékelések, felismerések beépüljenek a vállalkozásunk működtetésére, fejlesztésére irányuló tulajdonosi tevékenységünkbe. Ez a videó a találkozásaink élményeit, tapasztalatait felidéző céllal született. Bízunk benne, hogy a visszatekintésünk filmes lenyomata másoknak is segítséget jelenthet jól működő céget létrehozni, sikeres vállalkozóvá válni.” – Panni & Endre

Ebben filmben a vállalkozói lét megéléséhez kapcsolódó érzelmi, mentális élmények vannak a fókuszban.

A következő részek tartalmából:

Cégépítő beszélgetések 2. Cég, brand, szolgáltatási portfólió és küldetés 

Piaci körülmények között profit-termelésre kész és egyre inkább önjáróvá váló vállalkozás létrehozásához szükség van az erre irányuló szándékra (is) a következetes cégépítő tevékenység mellett, mi több azt megelőzően.

Cégépítő beszélgetések 3. Ki lehet az ügyfelünk? Az üzleti idő …

A harmadik rész az üzleti siker két legfontosabb hajtóerejét járja körül, melyek közül az első helyen az elégedett ügyfél van. Annak érdekében, hogy legyenek visszatérő vevőink, az egyik legfontosabb feltétel, hogy ismerjük őket. A másik, gyakran pazarlóan használt erőforrás, amelynek a menedzselése kulcskérdés a céges növekedés szempontjából, az az idő. Hogyan adjunk értéket az előttünk álló hétnek, hónapnak, negyedévnek? – ezt gondoljuk végig.

Cégépítő beszélgetések 4. Tervezés, kommunikáció, rendszerek

A negyedik rész arról szól, hogy egy vállalkozás konzisztens működésének az alapja a „tervezett-ség”, azaz előzetesen végig gondolt legyen. Ahhoz, hogy a tervek nyomán az a gyakorlat váljon valóra, ami a tulajdonosok fejében volt induláskor, arra is szükség van, hogy az érintettek – akiknek a vállán nyugszik a kivitelezés – megfelelően tájékozottak, informáltak legyenek a különféle céges folyamatokról. A kommunikáció erejét a cégben kialakított és bevezetett rendszerek képesek megtöbbszörözni. Fontos azonban, hogy rendszerek legyenek az emberekért s ne az emberek a rendszerekért.

Cégépítő beszélgetések 5. A megragadható jövő = beszédes számok. Üzleti coaching: kinek igen és kinek nem

A jól működő vállalkozás a teremtő képzelet sikere. Minél pontosabb képzettel rendelkezünk az előttünk álló időszakról, annál könnyebben tervezhetjük meg a céljainkhoz vezető utat. Ennek gyorsító pályája lehet az üzleti coach bevonása. Az „okos számok” segítenek megragadhatóvá és kommunikálhatóvá tenni a cégtulajdonosok törekvéseit – gyakran saját maguk számára is.

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s